• Megújult a
  Brekk Fitness
  Edzőterem!

  Kibővített géppark, Aerobic, Box, Trx, Crossfit Terem 2000 m2-en!
 • Megújult a
  Brekk Fitness
  Edzőterem!

  Kibővített géppark, Aerobic, Box, Trx, Crossfit Terem 2000 m2-en!

HOT IRON
oktatás

A HOT IRON egy csoportos súlyzós edzésmódszer, ami előre koreografált, azaz külön, az adott edzéstervhez írt zenére van felépítve. A gyakorlatok típusa, sorrendje, az ismétlésszám, mind-mind előre megtervezett. Ezért is olyan hatékony, mert tervszerű, szisztematikus, és nem utolsó sorban élvezetes.

Mi a fitnesz szerelmesei hisszük, hogy egy jó csoportos óra, nem csak hatékony kell hogy legyen, de meg kell feleljen a legfrissebb tudományos elvárásoknak is! És ami legalább ennyire fontos: “HAVE FUN” azaz érezd jól magad az óra alatt!

Ezt a HOT IRON garantálja! Az pedig, hogy többedmagaddal, csoportban, együtt súlyzóztok egészen egyedülálló! Szóval remek edzés, remek hangulat, zene, és sok jó ember, tudományos, biztonságos és szuperhatékony, ez a HOT IRON!

Itt megjegyeznénk, hogy sok nő még mindig fél a súlyzós edzésektől, pedig az egyik leghatékonyabb módszer, hanem a leghatékonyabb a szép definiált, feszes női test kidolgozására.

Nem kell félned, hogy túl férfias leszel, hiszen a női hormonrendszer sokkal kevesebb izomépítésért felelős hormont tartalmaz, ezért a nők számára inkább a súlyzós edzés okozta terhelés természetes módon csak annyi izomzat felépítését teszi lehetővé, ami a tónusos, formás fizikum eléréséhez szükséges.

A tévhitekkel ellentétben a súlyzós edzés több kalóriát éget, mint a kardió és sokkal esztétikusabban formálja a combokat és a feneket. Egyes sportolókat elnézve sem kell megijedni, hiszen te nem fogsz doppingolni.

Vedd figyelembe, hogy a súlyzós edzés egyrészt azonnal égeti a kalóriákat, másrészt az izomrostok fejlődése jelentősen serkenti az anyagcserét, ami megakadályozza a további testzsír lerakódását.

A témában neves kutató, Wayne Westcott kutatása szerint 2 hónapig tartó súlyzós edzés során egy átlagos edzést kezdő nő 0,9 kg izmot épít fel, miközben közel 1,9 kg testzsírtól szabadul meg. A kutató kimutatta, hogy a rendszeres súlyzózás gyorsítja az anyagcserét. A 2 hónapos periódus után átlagosan napi 80-100 kalóriával többet használt fel a nők szervezete.

Valla Ágnes

Cross Aerobic